Bosch szervizkoncepciók

A Bosch több szinten és több motor kategóriában kínál szervizkoncepciós megoldásokat. A Bosch nevét minden szerviz ismeri már a hazai piacon.

A Bosch által kínált szerviz megoldások a következők:

BIS - Bosch Injection System - Egyszerű megoldást kínál a benzin és dízel üzemű gépkocsikkal foglalkozó vállalkozásoknak.

BCS - Bosch Car Service - Magasabb szintet képvisel, mint a BIS koncepcó. A csatlakozó partnerek teljeskörű szerviz-szolgáltatást nyújtó autószervizek folyamatos és kontrolált oktatásokkal. A Bosch Car Service-ek évenként független auditor cég által szigorú minőségi ellenőrzésen esnek át.

BDS / BDC - Évek óta tartó piaci tendencia, hogy egyre nagyobb teret hódít a dízel-befecskendezés a benzinesekkel szemben. A Bosch szervizhálózatban is kiemelt szerepet kapnak az erre a szakterületre specializálódott műhelyek.

BDS - Bosch Diesel Service - A hagyományos dízel rendszerek specialistája. Egy Bosch Diesel Service műhely a dízel autók javítására szakosodik. Tevékenységi köre a hagyományos, soros, forgóelosztós adagolóktól az EDC rendszerekig terjed, de a komplett motordiagnosztika és a beállítások elvégzése is követelmény.

BDC - Bosch Diesel Center - Egy Bosch Diesel Center műhely a szakma csúcsát jelenti. Nem csak a Bosch dízel rendszereivel kapcsolatos ismereteket kell megfelelő mélységében tudnia, hanem az új rendszerek vizsgálatában is jártasnak kell lennie. Ide értve a legújabb Common Rail (TDCi, CTDi, JTD, CDI stb. fantázianévvel ellátott) vagy Pumpen Düsen (PDTDI) rendszerek hibafeltárását és akár javítását is. A javítás végeztével akár a látható változásokat egy teljesítményméréssel is igazolják.