A 23. helyen fejezte be élete legnehezebb Dakarját Mani

A 23. helyen fejezte be élete legnehezebb Dakarját Mani

Szombaton véget ért a jubileumi, negyvenedik Dakar-rali. A mezőny Cordoba környékén száguldott egy rövidke, mindössze 120 kilométeres mért szakaszon, na meg a 160 kilométeres összekötőn.

Az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének nagyon feküdt a pálya, a mért szakaszt a 17. helyen fejezte be, 12 perccel és 5 másodperccel lemaradva a szakaszgyőztes argentin Kevin Benavidestől. 

Összetettben viszont nem változott Mani pozíciója: a 23. helyen ért véget számára az idei Dakar, amelyet Gyenes élete legnehezebb Dakar-ralijának tart. A motorosok versenyében az utóbbi időben első helyen álló osztrák Matthias Walkner nyerte meg. Az ő ideje 43 óra 6 perc és 1 másodperc volt, Mani viszont 50 órát, 2 percet és 42 másodpercet töltött a gyorsasági szakaszok leküzdésével. 

Gyenes  idén nem csak a nagy tengerszint feletti magassággal, a hőséggel vagy a nehéz navigációval kellett szembenézzen. Több versenynapot is lázasan, megfázással küszködve töltött. Esett is, szerencsére nem nagyot, de a motorja megsérült. 

Az idei Dakar-rali 14 futamából kettőt biztonsági okokból nem rendeztek meg. A motorosok versenyének első futamát még 137 motoros teljesítette – az utolsó futamon viszont már csak 85-en értek célba.

Gyenes a Facebookon mondott köszönetet a célba érést követően azoknak, akik szorítottak érte, akik bíztató üzenetekkel adtak neki erőt, hogy a legnehezebb nap után is folytassa a versenyt. Külön köszönet illeti az Autonetet, a Schlemmert, a Motult és a Pirellit – az ő támogatásuk nélkül Mani nem indulhatott volna el a világ legnehezebb raliversenyén. Mani a Facebookon köszönte meg szervizeseinek, Lacinak és Szabinak a segítséget, hiszen a fiúk éjszakákon át szerelték a versenygépet, hogy a következőnapon ne okozzon gondot a szatmári Dakar-hősnek a haladásban.

Mani kedden érkezik Romániába, szerdán pedig Szatmárnémetibe.