Textar fékek

Textar fékek

Fékezés kompromisszum nélkül.

A legújabb fékezési technológia felhasználásával a Textar fékeket a maximális biztonság, teljesítmény és kényelem biztosítására tervezték. Ez a nem megalkuvó megközelítés a Textar meghatározó világképe már több mint 100 éve. Így lett a Textar megbízható partner a világ vezető gépjárműgyártói számára.

Textar. A fékezés jövoje.
A Textar, ellentétben másokkal, akik a pillanatnyi igényekre koncentrálnak, fél szemmel mindig a jövő felé néz, úttörő szerepét megtartva. Így lehet az, hogy a Textar fékbetétek a jövő felé
mutató gépjárművekben vannak beszerelve. A high-tech TESLA MOTORS két modellje, az S modell és az új X modell is biztonságosan megállnak a Textar segítségével. Az új BMW i3 és i8 modellek ugyancsak Textar fékbetétekkel vannak gyárilag felszerelve. Ebben a tökéletes partnerségben a gépjárművek új generációjának tagjai találkoznak az 1. számú fékezési technológiával. Környezetvédelmi fenntarthatóság terén is egy lépéssel előbbre tart. A Textar fékbetétek nagyrésze már több éve rézmentes, jóval bármilyen idevágó törvényes rendelet előtt. A TMD Frictionnál fő szerepet játszik az Eco osztályozási standardok kidolgozása a súrlódási anyagok számára. Jelenleg a TMD Friction Lightweight Technology program a könnyű és következésképp jóval környezetvédőbb súrlódási termékek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Ezzel a technológiával a TMD Friction utat nyit az aftermarket termékek új generációja számára.
 
Soha a legolcsóbb. Mindig a legjobb.
Amíg más gyártók főleg az árra összpontosítanak, a Textar esetében a hangsúly mindig a prémium minőségen van. A TMD Friction-nál minimum három évet szánnak minden O.E. termék fejlesztésére, tesztelésére és a piaci bevezetésére. Az eredeti alkatrészek fejlesztéséből eredő tudás felhasználásra kerül a teljes cserealkatrész programban. A Textarral biztos lehet abban, hogy a legjobbat kapja.
 
Garantált:
 • Teljes 1 000 óra dinamométeres tesztelés.
 • „Intenzív NVH (Zaj, Rezgés, Nyersesség) és kényelmi tervezés. A fékezési teljesítmény és kopási minta számítógépes kiértékelése.
 • „Szigorú homologizációs tesztelés valós életkörülmények között.
High-tech. A legmagasabb igényekért.
A részletek jelentik a különbséget. Mindegyik megoldás a fékezési technológia terén pontosan egy bizonyos gépjármű típusra van tervezve. 250 különböző összetevő használatával, melyek egy része 25 különböző nyersanyagot tartalmaz – tökéletesen tervezve mindegyik gépjármű motor teljesítményére, terhelésére, fékrendszerére és fékezési jellemzőire. Az eredmény: optimális fékezési teljesítmény és kényelem. A TMD Friction standardjai jóval szigorúbbak mint az ECE 90, a cserealkatrész piacon a fékbetétek engedélyezésére szolgáló EU rendelkezés. Ezek a magas standardok a viszonyítási alapok és ez különbözteti meg a versenytársaktól.
Minoség. Minden követelményre.
Több mint 1 500 fékbetét és több mint 1 600 féktárcsa, 400 féksaru és 300 készlet, illetve 200 fékdob a bizonyíték arra, hogy a Textar az egyik legátfogóbb termékportfólióval rendelkezik a
jelenlegi gépjárművek számára.
A minőségre, hosszú szervizelési időtartamra és magas fékezési kényelemre való kompromiszszummentes törekvés során a szakemberek több mint 60 különböző zajcsillapító megoldást fejlesztettek ki, mint például az új Q+ shim. Példaként ott van az epad, egy új generációs súrlódó anyag, ami optimális vezetési kényelmet és ragyogóan tiszta széleket biztosít speciális összetevőinek köszönhetően. A doboz a beszereléshez szükséges összes tartozékot is tartalmazza. A Textar féktárcsái egy piacvezető gyártó minőségi standardjait is magukon hordják. A magasabb szintű öntés és a teljes felületi bevonat magas teljesítményt, optimális biztonságot és hosszú élettartamot biztosít. A féksaru és féksaru készletek gépjárművek széles köre számára érhető el. A féksaru készletek óriási előnyőket kínálnak: mivel a beszereléshez szükséges összes alkatrész egy készletben található, a beszerelés gyorsabb és könnyebb. A Textar termékskála még kopásjelzőket, tartozékokat, fékfolyadékot, féktisztítót és kenőanyagot, illetve hidraulikus komponenseket* és fék célszerszámokat* tartalmaz.
 
Intelligens formaterv, az utolsó részletig.
A jármű- és fékspecifikus súrlódó anyagok, a betét oldalának letörése, a rezgéscsillapító rétegek és a rugókapcsok csak egypár azon jellemzők közül, melyek annyira sikeressé teszik a fékbetéteket az OE és a cserealkatrész piacon.
 1. A hátlapon gyártási adatok a tartós azonosításért
 2. Fékrendszer specifikus rugókapcsok
 3. Járműspecifikus csillapító rétegek
 4. Járműspecifikus súrlódási anyag
 5. Oldalletörés jobb beágyazódásért és fokozott kényelemért
 6. Porlakkozású bevonat tiszta kinézetért és korrózió elleni védelemért
 7. A köztes réteg kíváló nyírószilárdságot, fokozott kényelmet kínál, illetve akadályt nyújt az anyag szilárdságának hőátadási követelményeivel szemben
 8. Ragasztóanyag, amely biztosítja a súrlódási anyag és a hátlap közötti optimális kötést
 9. A hátlap anyagának szilárdsága megfelel a legmagasabb követelményeknek
Kettos biztonság:
Az optimális fékezési eredmény csak a fékbetétekre pontosan tervezett féktárcsákkal érhető el. Ez a filozófia tette szakértővé, ami a megfelelő „súrlódási partnert” illeti a termékek számára.
A Textar féktárcsa kínálat szigorú összhangban készül az O.E. toleranciákkal és már most megfelel a jövő ECE R90-es követelményeinek. Magas minőségű öntött vasból készítve mint standard, a Textar bevonatlan féktárcsák a tökéletes megoldás egy tartós és hatékony fékjavításra.
 • A teljes bevonattal rendelkező Textar Pro féktárcsák a korrózió ellen védenek és a teljesítményt ötvözik jobb esztétikummal.
 • „Az igényes fékrendszereket a Textar Pro+magas karbon tartalmú féktárcsákkal szerelik fel.
 • „OE megoldásokat hozva a cserealkatrész piacra, a Textar az első márka, amelyik két darabból álló összetett féktárcsákat vezetett be.
 • „A Textar féktárcsa portfóliónak egy másik kiemelt eleme – a kerékcsapággyal/ABS érzékelő gyűrűvel ellátott féktárcsák.