Gyenes Emanuel „Mani” második alkalommal is magyar bajnok

Gyenes Emanuel „Mani” második alkalommal is magyar bajnok

A magyar bajnokság utolsó fordulója a szlovák bajnoksággal együtt került megrendezésre Szlovákiában, Gelnicában 2017. október 14-15- én. A bajnokság öt fordulós volt, amiből négyet sikerült megnyernie Gyenes Emanuelnek, az Autonet Motorcycle Team tagjának.

- Nehéz és szoros verseny volt, emiatt még büszkébb vagyok, hogy zsinórban másodjára sikerült ezt megnyerni. Az Endurocross bajnokság utolsó fordulója október 21-én, szombaton kerül megrendezésre Piliscséven. Sajnos itt nem fog sikerülni a címvédés, mert a matematikai esélyeim elszálltak amiatt, hogy a 7 fordulóból 1-et kihagytam. Reménykedek, hogy a 2. helyet sikerül így is megszereznem a bajnokságban. – foglalta össze Gyenes Emanuel.

A 2017-es szezon eredményei:

  • 17. helyezés Dakar Rally
  • 2. helyezés Redbull Romaniacs
  • Arany érem a Hatnapos Világbajnokságon Franciaországban
  • 2. hely a magyar Endurocross bajnoksagban (egy futam még hátra van) Magyar enduro bajnok

Mani beszélt a jövőbeni terveiről is:

- Már nagy erővel készülök a 2018-as Dakarra, ami 2018. január 6-án indul Peruból, Lima városából.
Itt 6 szakaszon keresztül versenyezünk és utána átmegyünk Bolíviába, ahol 3 szakasz lesz, majd egy pihenőnap La Paz-ban. Ezt követően Argentínában vár minket még 5 szakasznyi küzdelem. A cél Cordoba január 20-i dátummal. A táv 9000 km. A 40. jubileumi évre a szervezők sok nehéz és hosszú szakasszal készültek, így az egyébként sem egyszerű verseny még erőt próbálóbb lesz. Ez lesz a 8. Dakar versenyem és célom, hogy megnyerjem a maraton kategóriát és javítsak az összetett eredményemen, amiből eddig a 14. hely volt a legjobb helyezésem.

Befejezésül Gyenes Mani megköszönte az AUTONET csapatnak a támogatást, akik nélkül nem sikerült volna elérnie az eredményeket.