Mann Filter

Mann Filter

Hogy a motor tisztán lélegezhessen

Kompakt és nagy hatásfokú – a MANNFILTER levegoszurok világszerte gondoskodnak a motor által beszívott levego tisztaságáról, védve így a motort és az érzékeloket. A márka szinte minden Európában kapható jármumodellhez kínál megfelelo levegoszurot gyári minoségben.
 
A járművek motorjai a levegő szennyezettségétől és a jármű fajtájától függően évente több kilogramm port szívnak be. Ha a néhány mikrométer méretű szennyező részecskék akadály nélkül bejutnának az égéstérbe és a motorolajba, jelentős károkat okozhatnának: a perselyek, dugattyúk, dugattyúgyűrűk és a hajtókarcsapágyak fokozott kopásnak lennének kitéve. Az érzékeny légtömegmérőn keletkező lerakódások pontatlan érzékelőjelhez és ezzel megnövekedett üzemanyag-fogyasztáshoz és magasabb károsanyag-kibocsátáshoz vezethetnének.
 
Védelem a beszívott szennyezodéssel szemben
A MANN-FILTER a legújabb generációs levegőszűrő-hordozóanyagokkal a modern motortechnológia fokozott követelményeit szolgálja. A méretcsökkentés, a feltöltés és a közvetlen befecskendezés, a növekvő befecskendezési nyomás és a csökkenő tűréshatárok ahhoz vezetnek, hogy a gépelemek egyre érzékenyebben reagálnak a porrészecskék bevitelére. Ezen alkalmazások céljára a márka leválasztási arány, porfelvételi kapacitás és élettartam terén nagy teljesítményű szűrési megoldásokat szállít.
 
Új, fokozatosan változó hordozóanyagok: kisebb méretben ugyanolyan teljesítménnyel
Az autógyártók egyre kisebb helyigényre, magasabb porkapacitásra és hosszabb szervizintervallumra vonatkozó követelményeit a MANN-FILTER a MICROGRADE A-C-G család többféle fokozatosan változó hordozóanyagával elégíti ki személygépjármű alkalmazásokban. Ezek a fokozatosan változó hordozóanyagok a beáramlási oldalon kisebb szálvastagsággal rendelkeznek, amely a tiszta oldal felé egyre több szál révén növekszik. A szűrők-hordozóanyagok teljes egészében cellulózszálakból állnak, és akár 20 százalékkal is több port vesznek fel az ugyanakkora méretű, hagyományos cellulóz hordozóanyagokkal rendelkező papírszűrőknél.
 
Tisztán hajtogatott és tömített 
A MANN-FILTER levegőszűrők további minőségi ismérve az úgynevezett hajtogatási geometria. Ez a lehető legnagyobb szűrőfelületet kínálja a lehető legkisebb térben.
A szűrő hordozóanyagának speciális rovátkái a nagyfokú stabilitásról és az egyenletesnek maradó hajtástávolságról gondoskodnak a teljes élettartam alatt. Ezek a rovátkák megakadályozzák, hogy a papírhajtások – például víz behatolásakor – egy tömbbe álljanak össze (tömörüljenek), és ezáltal elveszítsék szűrési teljesítményüket.
A MANN-FILTER szűrő-hordozóanyagok kitűnnek a vízzel, üzemanyagokkal és olajokkal szembeni kiváló állóképességükkel.
A tartósan rugalmas tömítések, a speciális papírkönyök- és ragasztott csatlakozások jól tömítik a hordozóanyagot. Ennek köszönhetően a MANN-FILTER termékei egyenletesen magas, majdnem 100 százalékos leválasztási arányt nyújtanak a teljes élettartamuk alatt. Csak a teljesen szűrt levegő biztosítja a motorok kifogástalan működését.
 
Lánggátló tulajdonságok
A járműgyártók által támasztott követelményeknek megfelelően mind a MANN+HUMMEL sorozatgyártott termékek, mind a MANN-FILTER levegőszűrő-elemek halogénmentes, lánggátló impregnálást kapnak nitrogén- és foszforvegyületek alapján. A DIN 53438 szabvány követelményein túl még egy vízálló impregnálással is rendelkeznek, és csökkentik a levegőszűrő meggyulladásának veszélyét a motortérben. A lánggátló tulajdonság a szűrő teljes használati időtartama alatt megmarad.
 
Kompakt kialakítások
A motorháztető alatt rendelkezésre álló beépítési tér széttagolt és szűk. Ennek oka azon alkotórészek növekvő száma, amelyek a teljesítménynövelést, az utazás kényelmét, a biztonságot és a környezetvédelmet szolgálják. Ebből a szükségletből kiindulva fejlesztenek a MANN+HUMMEL szakértői egyre kompaktabb levegőszűrőket megnövelt teljesítménnyel, és illesztik be sokféle helytakarékos formában a rendelkezésre álló helyre.
 
Gyári minoség a cserealkatrész-kereskedelem számára
Fejlesztő partnerként szerzett tapasztalatai teszik lehetővé azt a MANN+HUMMEL számára, hogy a cserealkatrészpiac számára kiváló minőségű szűrőket kínáljanak gyári minőségben. A nemzetközi autóipar fejlesztési partnereként és sorozatgyártó beszállítójaként a MANN+HUMMEL komplett levegőszűrő rendszereket fejleszt és készít az autógyártók részére. A vállalat levegőszűrő megoldásaiba olyan funkciókat épít be, mint például a szívási zaj csökkentése rezonátorok
vagy lambdacsövek segítségével, vagy a légtömegmérőbe történő egyenletes beáramlást szolgáló levegővezetékek.
A gyári minőségben történő gyártásból származó tapasztalatok és know-how előnyeiből a szabad cserealkatrészpiacon vásárló ügyfelek is részesülhetnek. A MANNFILTER termékek kielégítik az autógyártók szigorú specifikációit, ami a cserealkatrészpiacon már régen nem magától értetődő.
Ezáltal a kereskedések és a műhelyek bízhatnak abban, hogy a MANN-FILTER szűrők minősége mindig megfelel a gyári minőségnek.
 
Levegőszűrők számtalan alkalmazásra
A MANN-FILTER átfogó levegőszűrő-programja lefedi a személygépjárművek, a motorbiciklik és a haszonjárművek területét éppúgy, mint a mezőgazdasági, építkezési gépeket és ipari motorokat. Az aktuális MANN-FILTER termékválaszték különböző kialakítású és méretű termékekkel az európai személyautó- és szállítójármű-piac közel 98 százalékát lefedi.