Autonet Mobility Show 2017

Autonet Mobility Show 2017

2017. május 20-án ötödik alkalommal került megrendezésre Budapesten az AUTONET Mobility Show, szakmai kiállítás és partnerrendezvény, amelynek a Hungexpo A pavilonja adott otthont.

A 2017-es rendezvényen 15 OOO négyzetmétert  laktunk be. A világ legfontosabb alkatrész gyártói 100 kiállítói standdal várták a meghívott partnereket. A két nap alatt közel 3000 szakmai érdeklődő tisztelte meg jelenlétével rendezvényünket. Látogatószámunk évről - évre növekszik. Statisztikánk szerint idén több mint 500 új cég volt kíváncsi a kiállításra.
 
Az  AUTONET 900 négyzetméteres főstandján  kaptak  helyet a szervizkoncepciós hálózataink és a flotta üzletág. A stand felét a diesel, diagnosztika és garázsipar üzletágunk termék kínálata foglalta el. Többek között gumiszerelő gépek, centírozók, diagnosztikai eszközök, diesel teszt berendezések és garázsipari felszerelések. Szakértő kollégáink a nap folyamán megállás nélkül válaszoltak az érdeklődő partnerek kérdéseire.
 
Az AUTONET főstandja adott méltó helyet két új szervizkoncepciós hálózatunk a CarXpert és a Truckzone két új tagjával történő szerződés aláírásra. A szerződés kötések pillanatát fényképekkel is megörökítettük.
 
A Mobility Show sokszínű programjában kiemelkedő szerepet kapott idén az AUTONET Oktatási üzletága, amely ez alkalommal saját, 300 négyzetméteres standdal jelentkezett. A hangsúly nem véletlenül került az oktatásra. Ezzel kívántuk nyomatékosítani a szakmai továbbképzések fontosságát és bemutatni a magyarországi automotive piacon egyedülálló szellemi tőkénket és a benne rejlő lehetőségeket.
A helyszínen az érdeklődők Ruzsa János, mérnök oktatónk folyamatos előadásait hallgathatták. A témák között szerepelt: Piezo rendszerű common rail injektorok tesztelése elérhető eszközökkel;
Nagyfeszültségű átütésvizsgálat 250 volt az sok vagy kevés? - címmel és Basch piezo common rail injektorok felépítése, működése témában.
 
A bemutatót színesítette a két preparált tréning autónk: a Renault Laguna 111, 2.0 liter dCi és a VW Golf 1,4 FSI. A vállalkozó szellemű partnereink szerelőversenyen próbálhatták ki szakértelmüket és gyorsaságukat. A két legügyesebb nyertes értékes ajándékkal térhetett haza.
 
Az AUTONET standjain bemutatásra kerültek a további, autós és javítóiparra fókuszáló modulok is: festék üzletág, gumi üzletág, haszongépjármű üzletág. A festék üzletág mellett fényező, hegesztő és targonca szimulátorral is próbára tehette mindenki az ügyességét. Mike Tamás, airbrush művész keze alatt idén is - ő a  Mobílity rendezvény egyik már - már elmaradhatatlan látvány és élmény eleme különleges alkotás született. A művész úr egy nap alatt egy aprólékosan kidolgozott festményt készített el.
 
A Mobility Show fontos programeleme volt idén is a Fórumtér, amit minden szakmai érdeklődő számára hasznos és érdekes, egész napos előadásokkal töltünk meg. A megelőző évekhez hasonlóan idén is a Fórumtéren tartotta a Diesel Egyesület az aktuális találkozóját, amely nyílt volt az összes látogató számára.