MotulEvo – az automata sebességváltók karbantartására irányuló projekt

Az automata sebességváltó piac folyamatos fejlődést mutat, az előrejelzések szerint ez a növekedés az idén akár az 5,95% -ot is elérheti.

Erre a piaci tendenciára reagálva a Motul létrehozta a MotulEvo elnevezésű sebességváltó-karbantartási projektet. Ez az innovatív és egyedülálló program azoknak az autószerelő műhelyeknek szól, amelyek szeretnék megragadni ezt az üzleti lehetőséget, és profiljukat ezzel a magas színvonalú szolgáltatással kívánják bővíteni.

Előnyök

A MotulEvo koncepció alapja a MotulEvo ATM 501s szervizegység, amely a sebességváltó folyadék cseréjéhez és az automata sebességváltó tisztításához használható. Ami a berendezés működését illeti, a legtöbb lépést teljesen automatikusan hajtja végre, vagy pedig a szervizegység lépésről lépésre útmutatást nyújt. A mellékelt adapterkészletek lefedik a globális autópiac körülbelül 95% -át, és a járműtípustól függetlenül teljes körű megoldást kínálnak. Azonban, hogy minden elvárásnak megfelelhessen, a Motul és partnerei, kérésre további, kiegészítő adaptereket kínálnak a speciális hajtóművekhez.

Elsajátított ismeretek

A műszaki képzés olyan szakmai ismereteket nyújt a partnereknek, amelyek a mindennapi tevékenységükhez szükségesek. A képzés két szintből áll: a projekt műszaki-kereskedelmi bemutatása, és egy gyakorlati képzés az automata sebességváltók folyadékait cserélő berendezés használatáról. A MotulEvo projektet eredetileg 2014-ben indították: sikerét bizonyítja, hogy a világ minden táján ügyfelek ezrei vették igénybe.

Adatbázis

Folyamatosan frissített adatbázis, amely valamennyi, az automata sebességváltókkal kapcsolatos szükségletet kielégít, és ahol a szerviz akadálymentes működéséhez szükséges információk közvetlenül az autógyártótól származnak. A műszaki adatok könnyen letölthetők számítógépre vagy mobil eszközére.

Oktatás és képzés

Egy átfogó képzési program keretében a MotulEvo bemutatja a partnereknek az automata sebességváltók felépítésének alapelemeit és a fontosabb szerviztechnikákat, ezáltal fejlesztve a képzésben részt vevők hozzáértését. A kurzus az automata sebességváltók folyadékait cserélő berendezés alkalmazásának általános elveit taglalja, továbbá gyakorlati képzéseket és foglalkozásokat nyújt, ahol a résztvevők megosztják tapasztalataikat, és tanácsokat, valamint javaslatokat kapnak.

Témakörök:

  • Az automata sebességváltó felépítése és működésének alapvető elemei
  • Milyen érvekkel lehet alátámasztani a sebességváltó folyadék cseréjének szükségességét
  • Motul váltóolajok: jellemzők és alkalmazási elvek
  • Az automata sebességváltók folyadékait cserélő berendezés felépítése és működési elvei

Melyek a MotulEvo program előnyei?
Mindenekelőtt a termékválaszték:
függetlenül attól, hogy folyamatosan változó áttételű automata sebességváltóról (CVT) vagy duplakuplungus automata sebességváltóról (DCT) van szó – az automata sebességváltók számára kifejlesztett speciális összetételű Motul folyadékokat úgy tervezték, hogy megfeleljenek a modern sebességváltók támasztotta követelményeknek. A kifejezetten professzionális sebességváltó-tisztításhoz kifejlesztett Motul Transmission Clean ideális a lerakódások és szennyeződések könnyű és maradéktalan eltávolításához, ezáltal hatékony karbantartást biztosítva.

Olyan, sebességváltófolyadék-cserélő berendezés automata sebességváltóval felszerelt gépjárművekhez, amely szinte bármilyen típusú automata sebességváltó karbantartására használható. Teljes adapterkészlet, amely a legtöbb automata sebességváltóhoz használható. A MotulEvo az új típusú adapterek folyamatos kutatási és fejlesztési folyamatában is részt vesz. Azok a partnerek, akik a MotulEvo koncepció mellett döntenek, marketing támogatásban is részesülnek: marketinganyagokat és reklámcsomagot (kültéri tábla, szórólapok) kapnak, amelyek révén partnereink felhívhatják ügyfeleik figyelmét a műhely által nyújtott új szolgáltatásra, és így készen állnak rá, hogy a MotulEvót üzleti profiljukba illesszék!

2019.11.04.