Nagy sikerrel zárult az idei Autonet Mobility Show is!

Nagy sikerrel zárult az idei Autonet Mobility Show is!

Tízezer négyzetméteren, száz standon, háromezer szakmai látogató megvendégelésével zajlott le 2018. május 26-án, a hatodik alkalommal megrendezett AUTONET Mobility Show szakmai kiállítás és partnerrendezvény, amelynek a Hungexpo G pavilonja adott otthont.

A dízelautók jövőjéről, az elektromos hajtásrendszerek biztonságáról, sporttechnikáról, korszerű turbótechnológiáról, klímamegoldásokról és oktatásról szólt egyebek között az idei AUTONET Mobility Show. A szakmai napon az előző évekhez hasonlóan rengeteg elhivatott szakember vett részt, akik számára 10 000 négyzetméteren, közel száz stand állt rendelkezésre, hogy még felkészültebbekké váljanak. A világ legfontosabb alkatrész gyártóit felvonultató eseményre mintegy háromezren voltak kíváncsiak. A szakmai látogatószám jól mutatja az AUTONET piaci fejlődését és elkötelezettségét a szakma edukációja iránt.

Nagy érdeklődésre tartott számot az AUTONET Mobility Show Fórum tere és Oktatási standja. Vállalatunk főstandján garázsipari bemutatót tartottunk, emellett itt mutattuk be a szervizkoncepciós megoldásainkat is. A diesel, diagnosztika üzletágunk termékei és szolgáltatásai közvetlen szomszédságában oktatási üzletágunk biztosította a jelenlévők számára a folyamatos szakmai képzéseket. Bakó Krisztián (Linde Gáz Magyarország Zrt.) a helyszínen a járműklíma-rendszerek új hűtőközegeivel kapcsolatban adta át tudását az érdeklődőknek, míg Ruzsa János mérnök - oktatónk az R1234yf hűtőközeg gyakorlati alkalmazásának előnyeit és buktatóit mutatta be.

Az AUTONET standokon a hagyományokhoz híven idén is képviseltették magukat a cég életét és arculatát meghatározó további divíziók is: gumi, haszongépjármű és festék üzletágaink. A már – már hagyományosnak tekinthető fényező, hegesztő és targonca szimulátorok kihasználtsága folyamatos volt. Mike Tamás airbrush művész finom mozdulatai nyomán pedig idén is egy fantasztikus festmény született.

A Dízel Egyesület a Mobility Show keretein belül rendezett konferenciája minden AUTONET partner számára nyitott volt. A szekcióban a Széchenyi István Egyetem címzetes egyetemi docense, Dr. Nagyszokolyai Iván és Kereszty Balázs tartott előadást a dízel jövőjéről, illetve a Hartridge újdonságokról. Mint kiderült, a befecskendező minden további nélkül elviseli a civil autókra jellemző mostoha bánásmódot is.

A május 26-i rendezvényen hangzott el az is, hogy az elektromos autókra vonatkozó szabványok és szabályozások továbbra is hiányosak. Az elektromos járművek biztonságtechnikai előírásairól, jövőképéről Kovács Gábor (TÜV Rheinland) tartott előadást. Bári Gergely (Michelisz Norbert volt versenymérnöke, M1RA WTCR csapat alapító tagja, autonóm járműfejlesztő) pedig a hajtásrendszerek motorsport szempontjából fontos tulajdonságairól beszélt. A turbótechnika újdonságaiba „A turbó és a motor szerkezeti kapcsolata” címmel Dr. Nagyszokolyai Iván adott bepillantást. Emellett olyan témákat is megvitattak a szakértők, mint a kárrendezés (Györgydeák Balázs és Sesztakov Viktor, Audatex Magyarország Kft.) vagy akár az autófényezés jövője és irányvonalai (Pawel Wojciechowski, Akzo Nobel).

A beszállítói standokon prezentációk, szerelőversenyek, szimulátorok, nyereményjátékok, csokikészítés várta a látogatókat. A 3M munkavédelmi autóját kívülről-belülről áttanulmányozhatták az érdeklődők. Az autókülönlegességek palettáját színesítette a Kecskeméti Főiskola Ausztráliát is megjárt MegaLux és Megameter autója és a kicsik nagy örömére egy kamion vezetői fülkéjébe is fel lehetett mászni.

Az AUTONET csapata a hétvégi program miatt gondolt a családokra is. Legkisebb vendégeink ajándékcsomagot kaptak. Hasznosan szórakozhatott a család minden tagja korra és nemre való tekintet nélkül, a Mobilis tudományos játszóházban, míg a kézműves gyereksarokban nem csak alkotni lehetett, hanem az arcfestést is ki lehetett próbálni. Emellett szépségstand, Nachbil borkóstoló, valamint szállásfoglalási lehetőség is várta a családokat. A fergeteges hangulatról a 4 For Dance, Lui bűvészműsora, és az ElmoStix led zsonglőrök műsorai gondoskodtak. A résztvevők kívül-belül megnézhettek egy veterán tűzoltó autót, több VR versenyautó szimulátor, illetve freestyle focibemutató és dekázóverseny is várta a látogatókat. A megfáradt vendégek pedig egy finom ebédet fogyaszthattak el az AUTONET vendégeként.


Köszönjük mindenkinek, aki részt vett ezen a mozgalmas napon!
Találkozzunk újra 2019-ben is!