Oktatások az Autonet cégnél

Oktatások az Autonet cégnél

Ahhoz, hogy egy műhelyben az autókat szakszerűen lehessen javítani, semmi másra nincs szükség, „mindössze” modern diagnosztikai berendezésekre valamint szakképzett, gyakorlattal rendelkező munkatársakra.

Az elsőből – nyugodtan állíthatjuk – túlkínálat van, elegendő anyagi háttérrel hetek alatt ki lehet alakítani a minden igényt kielégítő műhelyt. A második kellék azonban nem ennyire egyszerű. Az autójavítás hozzánk kapcsolódó ágazatában tevékenykedő „minden márka autószervize” nehéz helyzetben van, hiszen nem képezheti ki a dolgozót valóban minden márka tökéletes ismeretére, a specifikus műszaki dokumentációt sem lehet ehhez megszerezni. Marad tehát a többé-kevésbé meglévő rendszerismeretek alapján a „learningbydoing”, tanulunk az ügyfél autóján. A módszer azonban nem gyors, ráadásul egy kisebb hiba a „doing” során végzetes lehet. Az autók mechanikai megoldásai nem mindig átláthatók. Az elektronikus rendszerek ugyan lekérdezhetők – a választ azonban értelmezni kell.

Rendszerismeret

A diagnosztikai berendezések tervezői innovatívak – a hibák viszont még találékonyabbak. Szükség van tehát a megbízható általános  dokumentációra és szükség van az alapos rendszerismeretre.

Ez utóbbiban szeretnénk segíteni. Az oktatási anyagot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a gyakorlatban azonnal hasznosítható legyen.

Learningbydoing - másképp

A már hagyományosnak mondható alapozó tanfolyamokon kívül (autóvillamossági alapismeretek, oszcilloszkóp használata, Bosch, Delphi, Denso commonrail rendszerek stb.) bevezettünk egy nagyon hatékony eszközt: olyan átalakított autókon tartunk oktatást, amelyeken néhány másodperc alatt teljesen valósághű hibákat tudunk beépíteni, amelyeket a résztvevőknek kell megtalálniuk.

Elmélet vagy gyakorlat?

A mai technika mellett a kérdés értelmetlen: biztos elméleti tudás nélkül hozzá sem szabad kezdeni a javításhoz. Tanfolyamaink első részében átismételjük az érintett rendszerek elméleti anyagát, majd közvetlenül utána megnézzük, hogyan működik a gyakorlatban.

A technika folyamatosan változik. Az alapelvek állandók.

Oktatási rendszerünk 

Oktatásaink az autójavítás fontosabb témakörei szerint épülnek fel.

A tananyagok egy része egymásra épül, ilyenkor célszerű előbb az „előfeltétel”-ként megjelölt oktatásra jelentkezni. Amennyiben valaki már kellő tapasztalattal rendelkezik, ettől el lehet tekinteni.

Azonos témaköröknél megkülönböztetünk alapszintű (1), középszintű (2) és haladó (3) tanfolyamokat.A tanfolyamok kódjai tartalmazzák a témakört, a szintet, valamint a tanfolyam rövidített nevét. 

Például:

VIL1 ALAP HU

VIL Általános autóvillamosság
1 1-es nehézségi szint
ALAP Alapfogalmak, generátor, indítómotor méréstechnika, oszcilloszkóp
HU Magyar nyelvű tanfolyam

Minden oktatásunk elméleti és gyakorlati részből áll. Az elméleti anyag kizárólag a műhelygyakorlathoz szükséges ismereteket tartalmazza, olyan információkat, amelyek a rendszerek működésének megértéséhez feltétlenül szükségesek.

A gyakorlati rész az oktatásra használt gépkocsikon tartjuk.

Kérésre egyedi tanfolyamokat is összeállítunk, a kívánt témakörben, illetve a résztvevők tudásának megfelelő szinten, akár a megrendelő telephelyén.

A tananyagok írott változatát a részvevő a tanfolyam kezdetén megkapják.

Oktatási témakörök 

A 2017-es év során várható tanfolyamaink

Jelentkezés az oktatásokra 

Az aktuális témaköröket, azok részletes leírását, a jelentkezési díjakat, illetve a tanfolyami naptárat a  http://training.autonet-group.hu/ internetes oldalon találja meg.

Ha szeretne hozzánk jelentkezni, előbb el kell végeznie a néhány perces regisztrációt. Ez megkönnyíti a munkánkat, ezen kívül ennek alapján állítjuk ki a tanfolyam elvégzését igazoló oklevelet is. Tanfolyamainkon minden esetben van egy maximális résztvevőszám, ezzel tudjuk garantálni, hogy a résztvevők valóban odaférjenek a vizsgált rendszerekhez. Ha a létszám betelt, akkor is érdemes regisztrálnia, visszalépés esetén a rendszer automatikus üzenetet küld a várólistán sorrendben következőnek. Nagyobb jelentkezőszám esetén további tanfolyamot indítunk azonos témakörrel.

Hálózati partnereink (ACC, Automeister, AutoCrew) a szerződésnek megfelelően kapott kuponokkal is kifizethetik a tanfolyamokat.

További információkat a következő telefonszámon kérhetnek:

+36 20 449 5912 (Ruzsa János), illetve kérdéseiket írásban is feltehetik a janos.ruzsa@autonet-group.com emailcímen.