Oktatás

Oktatások az Autonet cégnél

Ahhoz, hogy egy műhelyben az autókat szakszerűen lehessen javítani, semmi másra nincs szükség, „mindössze” modern diagnosztikai berendezésekre valamint szakképzett, gyakorlattal rendelkező munkatársakra.

Az elsőből – nyugodtan állíthatjuk – túlkínálat van, elegendő anyagi háttérrel hetek alatt ki lehet alakítani a minden igényt kielégítő műhelyt. A második kellék azonban nem ennyire egyszerű. Az autójavítás hozzánk kapcsolódó ágazatában tevékenykedő „minden márka autószervize” nehéz helyzetben van, hiszen nem képezheti ki a dolgozót valóban minden márka tökéletes ismeretére, a specifikus műszaki dokumentációt sem lehet ehhez megszerezni. Marad tehát a többé-kevésbé meglévő rendszerismeretek alapján a „learning by doing”, tanulunk az ügyfél autóján. A módszer azonban nem gyors, ráadásul egy kisebb hiba a „doing” során végzetes lehet. Az autók mechanikai megoldásai nem mindig átláthatók. Az elektronikus rendszerek ugyan lekérdezhetők – a választ azonban értelmezni kell.

Rendszerismeret

A diagnosztikai berendezések tervezői innovatívak – a hibák viszont még találékonyabbak. Szükség van tehát a megbízható általános  dokumentációra és szükség van az alapos rendszerismeretre.

Ez utóbbiban szeretnénk segíteni. Az oktatási anyagot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy a gyakorlatban azonnal hasznosítható legyen.

Learning by doing - másképp

A már hagyományosnak mondható alapozó tanfolyamokon kívül (autóvillamossági alapismeretek, oszcilloszkóp használata, Bosch, Delphi, Denso common rail rendszerek stb.) bevezettünk egy nagyon hatékony eszközt: olyan átalakított autókon tartunk oktatást, amelyeken néhány másodperc alatt teljesen valósághű hibákat tudunk beépíteni, amelyeket a résztvevőknek kell megtalálniuk.

Elmélet vagy gyakorlat?

A mai technika mellett a kérdés értelmetlen: biztos elméleti tudás nélkül hozzá sem szabad kezdeni a javításhoz. Tanfolyamaink első részében átismételjük az érintett rendszerek elméleti anyagát, majd közvetlenül utána megnézzük, hogyan működik a gyakorlatban.

A technika folyamatosan változik. Az alapelvek állandók.

Várjuk munkatársaikat tanfolyamainkon.