Egy hétvége a fejlődés jegyében

Az Autonetnél arra törekszünk, hogy a folyamatos bővülés közepette is minden egyes tagunk maximálisan élvezni tudja a nemzetközi hálózathoz való tartozás összes előnyét.

Azt pedig, hogy számunkra mindenki egyformán fontos, nemrég az eddigi első – de reméljük hagyományteremtő – összevont konferenciánkkal is hangsúlyozni kívántuk. A 2019. október 18-20-ig tartó, a siófoki Prémium Hotel Panorámában rendezett, jó hangulatú és szakmailag is roppant hasznos eseményen az Automeister, az Auto Check Center, a CarXpert, az AutoCrew és a TruckZone hálózatok összesen 220 képviselője gyűlt össze. A rendezvény első, pénteki napja máris kiválóan bizonyította, hogy érdemes hasonló programokat szervezni, hiszen a partnerekben jelentős befogadókészség van az új szakmai ismeretekre. Az ekkor tartott két előadás ugyanis „nem volt kötelező”, előzetes regisztrációra sem volt szükség, de a vendégek 90%-a úgy időzítette az érkezését, hogy már ezeken az oktatásokon is részt vehessen.

Az előre berendezett terembe így végül több mint 30 pótszéket is be kellett tenni – ezt persze senki sem bánta. Elsőként Tóth Péter, az Autonet TSS értékesítési képviselője tartott előadást Pass – Thru, a jövő diagnosztikája címmel. Az előadásban kiemelésre került, hogy olyan lehetőségről van szó, mely sok esetben lehetővé teszi a gyári műszaki, javítási és karbantartási információk elérését a független személy és haszongépjármű szervizek számára. Őt Ruzsa János, az Autonet mérnök - oktatója követte, aki „Javítsuk vs. ne javítsuk” címmel beszélt a hibrid- és elektromos autókról. A válasz természetesen: igen, javítsuk – csak épp nem mindegy, hogyan. „Oktatás, előírt védőfelszerelés, jó mérőeszközök, tiszta fej, biztos kéz. Ennyi kell hozzá” – foglalta össze röviden a lényeget, majd természetesen kitért a részletekre is.

Szóba került például az Autonet év végén esedékes hibridtanfolyama, illetve az a képzés is, amely a TAM-CERT céggel kötött megállapodás jóvoltából jön létre, és a nagyfeszültségű autók biztonságos javításáról szól majd. A hivatalos megnyitót szombat reggel Christian Doser, az Autonet Import Magyarország Kft. CEO-ja tartotta. Ő a résztvevőket arra kérte, hogy gondolják át, milyen terveik vannak a következő 5-10 évre, majd rávilágított, mennyire sok témakört kell alaposan körüljárni ahhoz, hogy a terv kikristályosodjon. Kérdések sokasága vetődik fel, amelyek megválaszolásához közelebb juthat, aki az Autonet égisze alá tartozó hálózatok valamelyike mellett teszi le a voksát. Szabó László és Bán Zsolt értékesítési vezetők előadásukban többek közt az autóipar globális és hazai trendjeiről, valamint az Autonet kereskedelmi szempontú értékeléséről beszéltek, de fontos újdonságként beszámoltak arról is, elindult a cég új szolgáltatása, az alvázszámalapú keresés a WebCat-on. Az előadó tér ezután Erdélyesi Csaba és Hauler István szervizhálózati értékesítőké lett, akik az Autonet bővülése mellett a nemzetközi hálózathoz tartozás előnyeiről ejtettek szót, legyen szó a szakmai képzésekről, a szükséges műhelyfelszerelésekről vagy épp a szoftvertámogatásról. Ezt követően Dalos István, a Bosch Gépjárműdiagnosztika szakértője kapott lehetőséget arra, hogy a cég helyszínen bemutatott berendezéseit, KTS készülékeit közelebb hozza a jelenlévőkhöz. Majd a Motul EVO projekten volt a sor, amelyről Hegedűs Péter a Motul Magyarország értékesítési menedzsere számolt be.

A cég promóciójának keretében adott mennyiségű Motul olaj vásárlása esetén a szervizek gyakorlatilag ingyen juthatnak egy automata váltók olajcseréjéhez használható állomáshoz, amely a piaci trendeket elnézve egyre fontosabb berendezéssé válhat. A bemutató gépet időpont egyeztetést követően bármikor kipróbálhatják partnereink az Autonet oktatóközpontjában. A hivatalos program egy kötetlen beszélgetéssel zárult, Szabó László és Erdélyesi Csaba vezetésével. Örömteli volt, hogy a kezdeti egyoldalú kommunikációt követően élénk, érdemi diskurzus alakult ki a helyszínen, egyebek mellett olyan, mindenkit érintő témákban, mint a szervizek utódlása, a munkaerővel kapcsolatos kihívások vagy a jogszerű működés. Az interaktív esemény alatt a résztvevőkben jelentős igény mutatkozott egy komplex adatbázis építésére, amely független lenne attól, ki melyik szervizhálózathoz tartozik.

A szombati napot némi pihenés, feltöltődés után a vacsorát követően Danny Blue mentalista fellépése, az ABBABÁK dalai, végül pedig egy nagyszerű hangulatú retró parti zárta. A visszajelzések alapján partnereink másnap úgy kelhettek útra, hogy ismét bizonyítékát látták annak, hogy mindenben számíthatnak az Autonetre és biztos háttérrel folytathatják munkájukat az ügyfeleik elégedettségét szem előtt tartva.

2019.11.04.