Komplett megoldás a lánchajtáshoz

Új a kínálatban: a Schaeffler INA vezérműlánc készlete a VW csoport 1.4l TSI motorjai számára

LANGEN, 2019-07-04.

  • Rendkívüli potenciál: a VW csoport több, mint ötmillió járműve rendelkezik 1.4 literes TSI motorral
  • Az INA vezérműlánc készlettel a Schaeffler tökéletes javítási megoldással jelentkezik az utángyártott alkatrészek piacán 
  • A készlet több mint 20 alkatrészt tartalmaz a hatékony javítás érdekében, többek között vezérműtengely állítót, láncvédőt és vezetőcsapokat

A jövő a lánchajtásé – ez a Schaeffler Automotive Aftermarket tagozata szakértőinek meggyőződése. Ennek megfelelően 2030-ra a lánchajtásos motorok arányának egyértelmű növekedésére számítanak az új járművek esetében. A lánchajtások terén szerzett több mint 100 éves tapasztalatával a cég nemcsak a legnagyobb eredeti alkatrész gyártó, de a szabad alkatrészpiacot is ellátja átfogó termékkínálatával a lánchajtásos járművek vezérlésének javításhoz.

Az Aftermarketszakértők legutóbb INA márkájú vezérműláncjavító készlettel bővítették a VW csoport (VW, Audi, Seat és Skoda) 1,4 literes TSI motorjai számára kínált termékek sorát.

Mivel a vezérmű minden egyes alkatrészének és elemének tökéletes összhangban kell lennie a motor megfelelő működéséhez, és abszolút szinkronban kell egymásba kapcsolódniuk, javítás esetén elengedhetetlen a teljes rendszer cseréje.

“Az INA vezérműlánc készlet több mint 20 elemből áll, pontosan azokból az alkatrészekből, amelyek a vezérmű teljes és tartós javításához szükségesek”, magyarázza Maik Evers, a Schaeffler Automotive Aftermarket Program Management Extended Products vezetője. “A mi javítási megoldásaink révén a javítóműhelyben dolgozók értékes időt takaríthatnak meg a szükséges alkatrészek azonosításakor, ugyanakkor biztosra mehetnek a beszerelést illetően”, hangsúlyozza Evers. Így a vezérlés csere után is garantált valamennyi alkotóelem tökéletes összhangja, és a következményes károk kivédhetővé válnak.

A vezérműláncon, lánckerekeken és láncfeszítőkön, valamint feszítő és vezetősíneken kívül a készlet tartalmazza valamennyi szükséges tömítőgyűrűt és szerelőalkatrészt is. Megtalálható benne továbbá egy vezérműtengely állító egység is, valamint speciális vezetőcsapok, amelyek jelentősen megkönnyítik a javítási munkálatokat.

Az optimális kenést biztosítandó minden INA vezérműlánc készlethez egy a Liqui Moly-val közösen kifejlesztett “Chain Protect” láncvédő adalék is tartozik. Ez akár 20 százalékkal is csökkenti a lánchajtás cseréjét követően a bejáratás okozta kopást, és így jelentősen megnöveli a lánchajtás élettartamát.

Az INA vezérműlánc készlettel, valamint a Schaeffler Automotive Aftermarket tagozatának teljes termékkínálatával kapcsolatos további információkért látogasson el online REPEXPERT portálunkra (www.repexpert.com). Itt minden műszaki információ, legyen az beszerelési útmutató videó vagy műszaki borsúra, hozzáférhető a regisztrált felhasználók számára.

2019.07.22.